1. Кофеїн підвищує продуктивність. Сотні досліджень показали, що споживання кофеїну перед фізичним навантаженням, допомагає спортсменам йти далі і рухатися швидше. Цей ефект спостерігається в дослідженнях, як і на витривалість спортсменів так і у спринтерів.
  2. Кава працює краще, якщо вживати її в певний проміжок часу. Дослідження, проведене в минулому році довело, що найкращий час, для вживання кофеїну з метою збільшення продуктивності – це за годину до початку заходу.
  3. Обережно! Передозування- шкідливе. Дослідження показують, що від трьох до шести міліграмів кофеїну на кілограм ваги тіла це все, що потрібно, щоб побачити переваги. Більш високі дози, погіршують продуктивність, та виникає ризик розвитку негативних побічних ефектів, таких як запаморочення, неспокій, і прискорене серцебиття.
  4. Кава підвищує роботу вашого мозку. Кава містить цілий ряд речовин (в тому числі поліфенолів), які показані, щоб допомогти людям з деменцією, запобігти хворобі Альцгеймера, і позитивно впливають на здоров’я мозку.
  5. Не доведено, що кава викликає зневоднення . Дослідження виявили, що вживання до п’яти чашок кави практично не має ніякого впливу на гідратацію.
  6. Ви можете навіть не ковтати її. Недавнє дослідження виявило, що рецептори в роті можуть відчувати присутність кофеїну і підвищити продуктивність організму, навіть якщо Ви виплюнули напій.
  7. Кава може допомогти відновленню після тренування. В одному з досліджень, велосипедисти, що багато їздили протягом двох днів, отримали суттєву нестачу глікогену. Ті, хто пив напій з вуглеводами і кофеїном відновили свої запаси глікогену на 66% більше, ніж ті, хто пив тільки вуглеводи.
  8. Ви можете пити більше, ніж просто каву. Якщо ранкової чашки кави не вистачає, спробуйте додавати кавове масло до ваших млинців, збивати смузі з додаванням кави.